Sveže filmske novice


Človek s senco 

Novo delo Eme Kugler je znova nadvse enigmatična, a tudi boleče lepa meditacija o človeku in njegovem boju s kiklopi, ki jih je ustvaril sam (od socialne in spolne determiniranosti do tradicije in tehnološkega napredka).

Netflix bo, kolikor je mogoče, umaknil cigarete iz svojih TV-serij

V novi študiji, v kateri so raziskovali pogoste upodobitve cigaret v TV-serijah, so kot primer slabe prakse izpostavili Netflixove serije, med drugim Stranger Things. Pri Netflixu obljubljajo, da bodo v novih projektih kajenje ukinili ali vsaj omejili.

Bill in Ted sta nazaj, telefonska govorilnica tudi.

Natanko tri desetletja po tem, ko je kinodvorane zasedla legendarna komedija 80. let Čudovita pustolovščina Billa in Teda, bosta naivna in glasbeno nenadarjena junaka iz majhnega kalifornijskega mesteca San Dimas postavljena pred nov izziv.

Delo brez avtorja

Trinajst let po oskarjevskem zmagoslavju z Življenjem drugih je Nemčija za tujejezičnega oskarja še enkrat predložila visokoletečo zgodovinsko dramo režiserja Floriana Henckla von Donnersmarcka.

Miranda Caharija odpira filmsko poletje ljubezni v Divači

"Vedno sem si želela postati igralka. Ne spomnim se časa, da ne bi mislila na to. Od tega sem bila omamljena," se svoje mladosti spominja Miranda Caharija. Mar ni edino prav, da se filmsko poletje, posvečeno temi ljubezni, začne s poklonom njeni karieri?

Kriva pota bodo morda kmalu stopila še na velika platna

Videti je, kot da glavna igralca TV-serije Kriva pota, ki je med letoma 2008 in 2013 obsedla televizijska občinstva, na družbenih omrežjih puščata namige, da si bodo oboževalci kaj kmalu lahko ogledali še filmsko različico zgodbe.

Tarantino: Prišel sem do konca svoje filmske poti

Quentin Tarantino že dolgo in glasno napoveduje, da se namerava umakniti iz sveta filma, ko bo posnel deseti film. Zato ni presenečenje, da po izidu svojega devetega filma Bilo je nekoč v Hollywoodu napoveduje skorajšnje slovo od filmske režije.