Sveže filmske novice


Zaradi zamaknjenih oskarjev prestavljena tudi podelitev baft

Podelitev nagrad Britanske akademije filmske in televizijske umetnosti 2021 je s 14. februarja preložena na 11. april. Tako so pri akademiji odločili po tem, ko so v ZDA iz 28. februarja na 25. april preložili podelitev oskarjev.

"Koronsko" podelitev TV-oskarjev bo pod streho spravil Jimmy Kimmel

Letošnja podelitev emmyjev kljub pandemiji novega koronaviursa bo. Vendar so organizatorji za zdaj razkrili le, da bo tretjo septembrsko nedeljo med televizijskimi oskarji znova krmaril Jimmy Kimmel, kako bo svečanost videti v teh razmerah, pa še ne.

Kinodvorišče tudi letos z večernimi projekcijami pod milim nebom

"Pogreznila se je v svoja dejanja, jih sprejela in poskuša narediti vse, da na svojo hčerko ne bi predala vzorca, ki je nanjo prišel prek dedka, mame in drugih okoliščin," o naslovni junakinji dokumentarca Hči Camorre pravi scenaristka Anka Pirš.

Festival dokumentarnega filma: Medena dežela

Medena dežela je letos postal prvi celovečerec v zgodovini, hkrati nominiran za oskarja v kategoriji najboljšega dokumentarca in mednarodnega filma. Čeprav na koncu v Makedonijo ni odpotovala nobena od obeh nagrad, to ne zasenči izjemnosti filma.

Festival dokumentarnega filma: Za Samo

Za Samo, eden letošnjih nominirancev za oskarja, je najintimnejši filmski portret vojne v Siriji doslej. Dokumentarec, ki je v enaki meri novinarsko poročilo in družinski dnevnik, na trezen način podaja neubesedljivo grozo življenja na fronti.