Sveže filmske novice


Animateka nagradila kratki film o "čutnem svetu statistike"

Na 17. Animateki je veliko nagrado mednarodne žirije prejel kratki animirani film Average Happiness v režiji Maje Gehrig. Občinstvo je za favorita izbralo Blatni dnevnik, nagrado mladi talent pa je prejela Ala Nunu Leszynska.

Animateka: svetovni jagodni izbor

Program Animateke na sploh, predvsem pa sekcija Svetovni jagodni izbor, ki pred nami razgrinja vrhunce svetovne produkcije na področju animacije, nam ponuja skupek različnih slogov animacije in različnih estetik, izpiljenih do, lahko rečemo, dovršenosti.

Arktika

Overgård je moški srednjih let, ki ga srečamo sredi arktične divjine. Iz manjšega letala, ki je očitno doživelo nesrečo, je naredil bivak, in sredi širnih prostranstev v skoraj brezupni situaciji poskuša opozoriti na svoj položaj.

Liverpool bi rad postal "evropski Hollywood"

V Liverpoolu bodo še ta mesec začeli postavljanje filmskih in televizijskih studiev s ciljem, da bi britansko mesto postalo center filmske produkcije v Evropi in t. i. severni Hollywood. Nekaj snemalnih studiev naj bi bilo nared že spomladi.

Teden korejskega filma se poklanja stoletju korejskih žensk

"Živimo v času, ko sta korejski film in glasba našla pot v ospredje na globalni ravni, vendar obstaja veliko vidikov korejske kulture, ki so splošnim občinstvom še vedno neznani. To zajema tudi ključno zgodovino spregledane polovice Južne Koreje - žensk. "

Kako sem spoznala gospo Dorico

Leta 1996 je bilo, že nekaj let sem bila novinarka pri Mladini. Mafijske zgodbe, o katerih sem pisala, so se počasi izpele, slovensko-italijanski politični spori so bili par let po osamosvojitvi vse manj zanimivi.