Sveže filmske novice


Recept za oskarja med športnimi filmi? Boks!

Boks je na eni strani grob šport, na drugi pa ravno toliko mističen in metaforičen, da je primerna snov za pripovedovanje dobrih zgodb. Tudi kakovostnih in nagrajenih filmov.

Idealna izbira? Nicolas Cage bo Joe Exotic v igrani seriji

Prvo etapo karantene je za marsikoga zaznamovalo obsedeno spremljanje Netflixovega dokumentarca Tiger King, ki v maniri resničnostnega šova spremlja zdrahe in tekmovalnost rejcev velikih mačk v ZDA. Groteskni resnični dogodki bodo zdaj navdihnili fikcijo.

Končalovski ustvarja dokumentarec o karanteni po rusko

Andrej Končalovski, eden najbolj slovitih ruskih filmskih in gledaliških režiserjev, se v obdobju pandemije loteva ustvarjanja dokumentarca o življenju v karanteni, ki usmerja pogled v poetično plat vsakdana.

Taika Waititi bo režiral nov film iz franšize Vojna zvezd

Novozelandski režiser Taika Waititi, letošnji oskarjevec za najboljši prirejeni scenarij, bo režiral in sonapisal scenarij za nov celovečerni film iz franšize Vojna zvezd. Novico so objavili četrtega maja, na dan oboževalcev Vojne zvezd.

"Svetovnim voditeljem primanjkuje empatije, ki jo je imel Sérgio"

Na Netflixu je nedavno izšel film o izjemno prodornem brazilskem diplomatu pri Združenih narodih, ki ga igra Wagner Moura. Sérgio Vieria de Mello je bil visoki komisar za človekove pravice. Deloval je tudi v misijah ZN na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini.

Mnogokratno ovenčana Celica in plejada drugih kratkometražcev

Živeti kamen, Heterodoks, DokumenTrate ali Lepi trenutki v težkih časih, In je takoj večer, Med tabo, mano in bogom, Spremembe, štiri nove epizode serije Pim in Pan ter seveda Celica / The Box so v svežem svežnju akcije Vsi (filmi) doma.