Sveže filmske novice


Od razbite družine do prvaka Lige NFL

Uspešni športniki morajo do končne zmage premagati marsikatero oviro, ki je niso pričakovali, da se bo pojavila na njihovi poti. Nekatere obkroža ogromno ovir še preden se sploh začenjajo ukvarjati s športom.

Kitajska brije norce iz ameriškega odziva na pandemijo

Kitajska je na spletu objavila kratek animirani film, v katerem parodirajo ameriški odziv na pandemijo novega koronavirusa v zadnjih petih mesecih. Obe svetovni velesili, Ameriko in Kitajsko, v filmu ponazarjajo legofigurice.

Take That dobijo filmski muzikal v maniri Mamma Mie

V poplavi filmov, ki se vrtijo okrog antologijskih komadov - po Mamma Mii še biografski podžanr z Bohemian Rhapsody in Rocketmanom - bodo na vrsto prišli tudi Take That, največja fantovska plesno-pevska senzacija zgodnjih devetdesetih.

Normalni ljudje: prva ljubezen po milenijsko

Sally Rooney je portretistka hiperizobražene, a vase zaprte generacije: v svojem stvarnem, jedrnatem slogu piše o ljubeznih in drugih katastrofah milenijcev. Roman Normalni ljudje je BBC pregnetel v impresionistično, presenetljivo necinično nadaljevanko.

Norveška in Češka znova odpirata kinodvorane

Nekatere evropske države polagoma odpirajo kulturne ustanove, tudi kinodvorane. Danes je bilo najavljeno, da bo Norveška dovolila ponovno odpiranje kinematografov od 7. maja dalje, Češka pa od 11. maja.

Adam Driver v filmu o "ljubezni, revoluciji in izdaji"

Ljubljenec ameriškega neodvisnega filma, Adam Driver, bo ponovno sodeloval z režiserjem Jeffom Nicholsom. Napovedujejo "divjo zgodbo iz resničnega življenja v času kubanske revolucije", ki bo naslovljena Yankee Comandante.