Sveže filmske novice


Bitko z rakom je izgubil turški igralec Birol Ünel

V starosti 59 let je umrl turški igralec Birol Ünel, najbolj znan po vlogi v drami Z glavo v zid režiserja Fatiha Akina. "Počivaj v miru, dragi prijatelj. Bil si svetla luč," je cineast zapisal ob slovesu igralca.

"Prenovljeni" tretji Boter bo premierno prikazan decembra

Boter III. se vrača v kinematografe. Zadnji od filmov iz legendarne trilogije Francisa Forda Coppole bo premierno velika platna osvetlil decembra. Film naj bi bil sedaj končno narejen, kot sta si ga sprva zamislila Coppola in avtor romana Mario Puzo.

Metodu Pevcu nagrada za režijo na puljskem festivalu

Žirija 67. puljskega filmskega festivala je slovenskemu režiserju Metodu Pevcu dodelila zlato areno za režijo celovečerca Jaz sem Frenk v tekmovalnem programu manjšinskih hrvaških koprodukcij.

Pedro Almodóvar napovedal "teatralen, pisan vestern"

Pedro Almodóvar, ki je včeraj na beneškem festivalu predstavil 30-minutno dramo Človeški glas, je razkril tudi svoje načrte za neposredno prihodnost. Snemal bo vestern - žanr, ki ga morda ne bi pričakovali od mojstra pisanih melodram o močnih ženskah.

Tenet

Christopher Nolan, ki je v zadnjih 20 letih s kompleksnimi idejami in narativnimi strukturami domala ustvaril lasten podžanr metafizičnega, escherjevsko zavitega blockbusterja, tokrat ponuja skoraj neprodoren, še po njegovih merilih klinično hladen film.

Z novim napovednikom se Bond vrača na prvi tir

25. bondiada, Ni čas za smrt, ki bi morala v kinematografe priti že v aprilu, je nazaj zagnala promocijo, ki je v zadnjih mesecih poniknila. Do novembrske premiere odštevamo z novim, daljšim napovednikom.