Sveže filmske novice


Na filmsko platno se vrača nesmrtni Drakula

Studio Universal je pred leti skušal na noge postaviti franšizo klasičnih filmskih pošasti. Po silnem razočaranju z Mumijo (2017) se je zdelo, da so sanje mrtve – a Nevidni človek je bil rešilna bilka za t. i. "Monsterverse". Drugi bo na vrsti Drakula.

Nevidni človek

Svet ne verjame ženskam. Ta nejevera privzema različne podobe, od opazk o melodramatičnosti do obtožb laganja iz koristoljubja - tudi, ko gre za družinsko nasilje.

Jadralke

Leta 1989 je svet obkrožila prva jadrnica s povsem žensko posadko. Če se kaj takega danes ne zdi nič nenavadnega, je bilo še trideset let nazaj povsem nepredstavljivo.

Heisenberg in kako so nacisti hoteli sestaviti atomsko bombo

T. i. "noč fizikov" je spomladi 1945 prišla do dna vprašanju, kako blizu so nacisti v resnici prišli dokončanju atomske bombe. Aretirani nemški znanstveniki so bili šokirani, saj so do tistega trenutka verjeli, da so oni edini odkrili jedrsko fisijo.

Avtoportret: 59 sekund s Klaro Kuk

"Ko sem gledala Betoluccijev film The Dreamers (Sanjači), sem si želela ali živeti v tem filmu, v tem času, ali pa delati to, snemati filme," opisuje Klara Kuk v šesti epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret.