Sveže filmske novice


Laibach v Ameriki: "Bolj jih tepemo, raje nas imajo"

"Tu nas imajo radi in še se bomo vrnili," Laibach ugotavlja na turneji Razdružene države Amerike. "A strinjamo se, da je država iz barbarstva čudežno zdrsnila v izroditev brez običajnega obdobja civiliziranosti. "

Dan gneva in film maščevanja

Zgodovina filma nam z imeni, kot so John Cassavetes, Orson Welles, Takeši Kitano, Clint Eastwood in Roberto Benigni, ponuja več kot prepričljive primere uspešne preobrazbe uveljavljenega igralca v spoštovanega režiserja.

Armie Hammer zaradi obtožb zlorabe odstopil od filma z J-Lo

Ameriški igralec Armie Hammer se je – najverjetneje ne prostovoljno – odpovedal vlogi v akcijski komediji z Jennifer Lopez, ki jo bodo začeli snemati v kratkem. Kot razlog navaja "zlohotne in lažnive napade proti njemu na spletu".

Kino Istra: nomadska kinodvorana za mesta brez lastnega kina

Zavod Otok in Motovunski filmski festival v okviru projekta Kino Istra/Cinema Istria od danes na spletu ponujata štiri celovečerce, ki jih napovedujejo kot "ogrevanje" za projekcije v živo v mestih hrvaške in slovenske Istre.

Izrezati Trumpa iz Sam doma 2? Macaulay Culkin idejo podpira.

Na družbenih omrežjih se je pojavila pobuda, naj se iz družinske filmske klasike Sam doma 2 (1992) digitalno odstrani Donalda Trumpa; v komediji je imel epizodno vlogico v enem samem prizoru. Macaulay Culkin, filmski Kevin, se z idejo strinja.

Bridgerton: zgodovinska romanca (končno) na prvem tiru

Zgodovinska kostumska drama je sinonim za dostojanstveno, pogosto suhoparno in filigransko natančno rekonstrukcijo nekega obdobja. Bridgerton je v najboljšem primeru njena daljna sorodnica – polnokrvna zgodovinska romanca, ki se svojega žanra ne sramuje.