Sveže filmske novice


Najsrečnejši človek na svetu

Najsrečnejši človek na svetu Teone Strugar Mitevske je temačni ples sedanjosti in preteklosti, poln črnega humorja in nepredstavljive tragike. Režiserka z njim pripoveduje zgodbo o ljubezni in odpuščanju, obenem pa prikazuje krivdo kot nekaj večplastnega.

Mojstrovine iz dežele zena, vojn in perfekcionizma

Japonska velja za eno najstarejših, največjih in najbolj pisanih filmskih industrij na svetu. Že v 30. letih 20. stol. – v desetletju, ko smo Slovenci dobili le dva celovečerca – je bila s produkcijo 500 filmov letno med najbolj impozantnimi na svetu.

Pretekla življenja

Filmski prvenec korejsko-ameriške dramatičarke Celine Song, avtobiografsko obarvana drama Pretekla življenja, znane obrazce romantične komedije prepoji z melanholičnim koprnenjem izseljenstva. Kakšni ljudje bi (p)ostali, če ne bi nikoli zapustili doma?

Hrvaška srbskemu igralcu Sergeju Trifunoviću prepovedala vstop v EU

Hrvaška policija je srbskemu igralcu Sergeju Trifunoviću v nedeljo za leto dni prepovedala vstop na območje Evropske unije oz. Evropskega gospodarskega prostora. Trifunović se je na kazni odzval z žalitvami na račun hrvaške policije, opravičil se ne bo.

V Novi Gorici predpremiera filma Dva koraka od Baltika do Jadrana

V Kulturnem domu v Novi Gorici se je ob navzočnosti filmske ekipe odvila predpremiera filma Dva koraka od Baltika do Jadrana. Večkulturen, presenetljiv in tragičen svet nam skozi predstavitev življenj štirih umetnikov govori tudi o današnjem času.