Sveže filmske novice


Gospodična Marx

"I'm enough / you want more": to preprosto ugotovitev, ki bo našo protagonistko (morda?) končno rešila iz krempljev strupenega razmerja, Eleanor Marx prešine šele proti koncu filma.

Berlinale bo zaradi izboljšanja razmer junija lahko na prostem

Zaradi epidemije so 71. Berlinale, enega največjih filmskih festivalov v Evropi, prestavili z letošnjega februarja in ga razdelili na dva dela. Stanje se je v Berlinu izboljšalo do te mere, da bodo drugi, junijski del lahko izvedli na prostem.

Praznoval bi Ettore Scola, mojster italijanske satire

Pred devetdesetimi leti se je rodil eden od velikanov italijanskega filma Ettore Scola. "Neenakosti in korupcija v italijanski družbi so bile od nekdaj neizčrpen vir mojega ustvarjanja, ki sem ga podedoval od neorealistov," je svoj etos pojasnil sam.

Tuji novinarji v Hollywoodu stopajo v korak s časom

Zveza tujih novinarjev v Hollywoodu (HFPA), organizacija, ki je najbolj znana po tem, da podeljuje zlate globuse, je po kritikah, da nimajo nobenih temnopoltih članov in da precej svobodno sprejemajo darila, izglasovala korenite reforme.

Kako bo izgledala Zmajeva hiša, predzgodba Igre prestolov?

Oboževalci serije Igra prestolov so za preblisk dobili na ogled nekaj fotografij iz prihajajoče serije, ki je predzgodba Igre prestolov, Zmajeva hiša. Pri družbi HBO napovedujejo, da bo serija luč sveta ugledala leta 2022.