Sveže filmske novice


Diego Maradona

Čeprav je prevladujoči pogled na šport in športnike usmerjen skozi optiko klasičnega antagonizma med zmagovalci in poraženci, pa se vendarle zdi, da vsak ljubitelj športa pozna tudi trenutke, ko športu sledi brez ujetosti v ta antagonizem.

Bizarni napovednik za Mačke prestrašil z dlakavimi hibridi

Čeprav se zdi, da zadnje čase glasbeni filmi v kinodovrane brzijo kot po tekočem traku, pa nove adaptacije muzikala Mačke definitivno ne boste mogli obtožiti konvencionalnosti. Morda bo povzročil kako nočno moro, dolgočasen pa brez dvoma ni.

Levji kralj

"Prostrane odprte stepe in savane so dom leva, poleg geparda edine velike mačke, ki živi v skupinah . . . . "

Film o barbiki po scenariju Grete Gerwig in Noaha Baumbacha

Kultna lutka Barbika (Barbie) bo po več neuspelih poskusih produkcije vendarle dobila svoj film. Film ustvarjata veliki imeni ameriškega neodvisnega filma Greta Gerwig in Noah Baumbach, Margot Robbie pa bo poleg glavne vloge film tudi producirala.

Ivanišinov film Oroslan s premiero v Locarnu

Celovečerec Matjaža Ivanišina Oroslan se je uvrstil v tekmovalni program festivala v Locarnu. Na festivalu, ki bo potekal med 7. in 27. avgustom, bo doživel svetovno premiero in se potegoval za zlatega leoparda.

Tilda Swinton in Hugh Laurie v ekranizaciji Dickensovega romana

"The Personal History of David Copperfield je film o sočutju, veselju, dobroti in prijateljstvu. Ne bi si mogel želeti bolj naklonjenega okolja za premiero," je pravi režiser Armando Iannucci o svoji priredbi romana Charlesa Dickensa.

Nominiranci za emmyje: Igra prestolov z rekordnimi 32 nominacijami

21. septembra bodo v losangeleškem gledališču Microsoft podelili že 71. televizijske nagrade emmy. Po pričakovanjih so danes razglašene nominacije prinesle največ (kar 32) nominacij HBO-jevi TV-seriji Igra prestolov. Serija je s tem dosegla rekord.