Sveže filmske novice


Gospodar prstanov se vrača: napovedali dvodelni film o Gollumu

Film The Hunt for Gollum bo režiral in v glavni vlogi nastopil Andy Serkis, ki je upodobil eno od značilnih vlog izvirne trilogije. Warner Bros je sporočil, da pri snemanju novega filma znova sodeluje s člani izvirne trilogije in Petrom Jacksonom.

Cannes: festival odpira komedija, a nad njim visijo temni oblaki

V Cannesu se začenja 77. mednarodni filmski festival; odprla ga bo komedija absurda Drugo dejanje režiserja Quentina Dupieuxa. Senco na prireditev mečeta grožnja stavke festivalskih delavcev ter za zdaj še tajni seznam spolnih nasilnežnev.

Izzivalci

Kljub občasnemu spogledovanju z grozljivko je italijanski mojster Luca Guadagnino v prvi vrsti kronist koprnenja in erotičnega poželenja. V ta predalček sodi tudi teniška melodrama Izzivalci, ki pa je kljub estetski dovršenosti na trenutke površen film.

Padla je prva klapa filma Belo se pere na devetdeset

V Ljubljani je padla prva klapa filma Belo se pere na devetdeset, ki nastaja po istoimenski knjižni uspešnici Bronje Žakelj. Nastaja pod režijsko taktirko in po scenariju Marka Naberšnika, ki je v ekranizaciji literarnih del več kot domač.

Kraljestvo planeta opic

Planet opic je najdlje trajajoča znanstvenofantastična filmska franšiza v zgodovini; medtem ko je knjižno predlogo Opičji planet Francoz Pierre Boulle napisal leta 1963, so prvo filmsko priredbo Planet opic posneli že pet let zatem.