Sveže filmske novice


Prihaja film o napadih v Christchurchu

Filmski festival v Cannesu je prinesel tudi napoved ekranizacije nedavnih terorističnih napadov na mošeji v Christchurchu na Novi Zelandiji, vendar tamkajšnja muslimanska skupnost ni naklonjena prihajajočemu projektu.

Čista zloba

Čista zloba je film, ki se zavestno spogleduje s kontroverznostjo: ponujal naj bi nam okno v duha Teda Bundyja, do danes enega najzloglasnejših serijskih morilcev vseh časov.

Decembra prihaja dokumentarec o Michaelu Schumacherju

Dokumentarni film, ki prikazuje življenje legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja, bo premiero doživel 5. decembra v nemških in švicarskih kinih, napovednik pa bodo prikazali že zdaj na filmskem festivalu v Cannesu.

"Zaničnik" in nesojeni predsednik Roza dobi svoj film

Na večeru Društva slovenskih režiserjev bodo nocoj v Slovenski kinoteki premierno prikazali dokumentarni film Borisa Petkoviča o vsestranskem umetniku Andreju Rozmanu - Rozi z naslovom Jaz sem za nič.

Wernerju Herzogu lovorika za življenjsko delo

Leta 1942 rojeni Werner Herzog je od svojega prvega filma iz leta 1962 pa do danes režiral, produciral in napisal scenarije za več kot 70 igranih in dokumentarnih filmov ter požel kopico priznanj. Letos se mu bo poklonila EFA.

Umrla je igralka in pevka Doris Day

Pri visoki starosti 97 let se je poslovila igralka Doris Day, med drugim znana po filmih Calamity Jane, Šepetanje na blazini in Mož, ki je preveč vedel, ki pa je na karierno pot sprva stopila kot pevka.