Sveže filmske novice


Marvelov tlesk, ki ga ni mogoče izničiti

O okusih in lepoti je sicer težko razpravljati, a ena izmed definicij lepoto povezuje s simetričnostjo. Čim bolj je obraz simetričen, tem bolj naj bi veljal za estetskega in lepega.

Zapelji me, če me moreš

Zapelji me, če me moreš samo na prvi pogled sodi v kanon blago vulgarnih uspešnic, s kakršnimi je Judd Apatow Setha Rogena potisnil v javno sfero. V resnici je to film, ki bo razblinil vsak dvom o Charlize Theron kot odlični komičarki.

Še ena ekranizacija dela Thomasa Manna

Glede na napoved produkcijske hiše Bavaria Film, ki se bo lotila snemanja filma po knjigi Thomasa Manna Izpovedi pustolovca Felixa Krulla, bo ta v kinodvoranah na ogled predvidoma leta 2021.

Zadnji film Agnes Varda za začetek Subversive Festivala

Varda par Agnes, avtobiografski dokumentarec nedavno umrle francoske režiserke Agnes Varda, in Ray & Liz, igrani prvenec uglednega fotografa Richarda Billinghama, drevi odpirata 12. Subversive Festival v zagrebškem kinu Europa.

Intimna Audrey se razodeva v svojem rodnem mestu

"Pravzaprav se ne naučimo ničesar novega, toda ko pridemo do konca, vidimo, da se je dekle, v katero se je zaljubil svet . . . razcvetelo v to žensko. To vidiš, to občutiš," je ob odprtju povedal Audreyjin sin Sean Hepburn Ferrer.

Filmski teden Evrope, ki traja kar ves mesec

Celje, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Sežana, Kranj, Novo mesto, Dolenjske Toplice, Izola, Slovenska Bistrica, Ptuj in Ravne na Koroškem so slovenski kraji, v katerih bo mogoče do 13. junija obiskati projekcije Filmskega tedna Evrope.