Sveže filmske novice


Okus strasti

"Priprava hrane je način izkazovanja ljubezni. " "Pot do srca gre skozi želodec. " Okus strasti je nasladna drama, ki z neverjetnim očesom za podrobnosti dobri dve uri ilustrira točno take preproste, nerevolucionarne ugotovitve.

Nocoj bodo znani nagrajeni filmi 34. festivala Liffe

Na 34. Ljubljanskem filmskem festivalu bodo nocoj podelili festivalske nagrade. Za vodomca, nagrado režiserju najboljšega filma Perspektiv po izbiri mednarodne žirije, se poteguje deset celovečernih filmov. Bo občinstvo nagradilo film Poljubi prihodnost?

Priscilla

Skozi biografsko dramo Priscilla se vije ista rdeča nit, ki jo lahko opazimo v večini del Sofie Coppola - tema deklištva, ki se ji avtorica tokrat približa s perspektive ene najslavnejših (otroških) nevest na svetu, Priscille Beaulieu - alias Presley.

Podelitev oskarjev bo tudi tokrat vodil Jimmy Kimmel

Ameriški komik in voditelj Jimmy Kimmel, ki je znan po popularni pogovorni oddaji Jimmy Kimmel Live!, bo prihodnje leto že četrtič vodil podelitev oskarjev, so sporočili z Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti.  

Vsi mi tujci

Letošnji Liffe nudi širok nabor globoko pretresljivih filmov o človeškem trpljenju, vojnah in zlu. Če bi radi film, ki sicer ni vesel, a vsaj ponudi priložnost za katarzičen jok, bo Vsi mi tujci prava izbira.