Sveže filmske novice


Sin, drugi celovečerni film Ines Tanović

Drugi celovečerec bosanske režiserke in scenaristke Ines Tanović s preprostim naslovom Sin je obenem njen drugi oziroma tretji film, če štejemo še omnibus Neke druge zgodbe, ki se ukvarja z vedno zapletenimi družinskimi odnosi.

Novi afroameriški film

Judež in črni mesija, MLK/FBI, Združene države Amerike proti Billie Holiday, Ena noč v Miamiju, Ma Rainey’s Black Bottom, Da 5 Bloods in Soul.

Kукла: Tudi cirilica je del moje identitete

Najnovejši hit Dina Merlina in Senidah, Dođi, ima na YouTubu več kot deset milijonov ogledov. Tudi po zaslugi Kukle, ki v videospotih uporablja elemente bogate slovanske in balkanske dediščine. Njen film Sestre je zmagal na festivalu v Franciji.

Ma Rainey's Black Bottom

Ma Rainey's Black Bottom je veliko več kot samo "poslednja vloga Chadwicka Bosemana", čeprav je film doslej prav zaradi tega žalostnega dejstva doslej pritegnil največ pozornosti.

Na ogled filmi, nominirani za nagrado evropskega občinstva lux

Od petka do nedelje zvečer bodo na ogled filmi, ki so nominirani za nagrado evropskega občinstva lux. To so danski film Thomasa Vinterberga Nažgani, Kolektiv romunskega režiserja Alexandra Nanaua in poljski film Jana Komasa Corpus Christi.