Sveže filmske novice


Filmska recenzija: Ray in Liz

Filmski prvenec Richarda Billinghama je avtobiografska študija revščine in razkroja družinskega življenja, ki ga za seboj potegneta alkoholizem in zanemarjanje otrok. V brezkompromisno prikazani bedi poišče tudi drobce temne lepote.

Filmska recenzija: Mladi Ahmed

Belgijska cineasta Jean-Pierre in Luc Dardenne bi lahko letos z Mladim Ahmedom osvojila tretjo zlato palmo in postavila rekord canskega festivala. Namesto tega sta naletela na različne odzive - kar ne preseneča, če vemo, katere pereče teme sta se lotila.

Filmska recenzija: Medtem ko vas ni bilo

Najbrž ne razmišljate ravno pogosto o tem, kakšen je bil dan DPD-jevega ali UPS-ovega dostavljavca, preden se je s pošiljko pojavil pred vašimi vrati. Bolj verjetno je, da godrnjate, če ne prispe v točno predvidenem časovnem okviru.

Po 13 letih v predalu je Lara vendarle našla pot na velika platna

Blaž Kutin je za scenarij filma Lara leta 2006 prejel več nagrad, med drugim tudi nagrado za novi talent EU v Cannesu, a kljub temu doma zanj ni dobil sredstev. Scenarij je zato razočaran pospravil v predal. Do preobrata je prišlo po selitvi v Berlin.

Telekom Slovenije nagradil milijontega obiskovalca Liffa

Na letošnjem 30. Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu Liffe so danes dobili milijontega obiskovalca. Milijonto vstopnico je kupil Žiga Roš, ki je od glavnega pokrovitelja Liffa Telekoma Slovenije dobil tudi bogato nagrado. 

Filmska recenzija: Zajec Jojo

Taika Waititi v satirično-sentimentalni komediji izpostavi nekaj, česar si resne zgodovinske drame ne morejo privoščiti: da je bil nacizem kljub svojim strašnim, daljnosežnim posledicam tudi posmeha vredna, absurdna ideologija. Smeh je lahko gesta upora.