Sveže filmske novice


Borat: Naknadni film

15 let po huronskem uspehu satire Borat si Sacha Baron Cohen še vedno ne more omisliti cenene sive obleke in košatih brkov, ne da bi ga večina ljudi takoj identificirala kot "kazahstanskega cepca". Kako je torej še drugič dobil Američane na limanice?

Scarlett Johansson in emancipacija Frankensteinove neveste

Scarlett Johansson v znanstvenofantastični drami Bride ne bo samo nastopila v glavni vlogi, ampak bo tudi producentka projekta. Drama Nevesta bo preigravala motive klasične ameriške grozljivke The Bride of Frankenstein.

Avtoportret: 57 sekund z Valerie Wolf Gang

"Ta knjiga me je dolgoročno oblikovala in spodbudila, da sem šla tudi v intermedijsko umetnost," opisuje umetnica Valerie Wolf Gang v drugi epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Zastoj slovenske filmske produkcije: Kako dolgo še?

Slovenski filmski ustvarjalci so opozorili, da je k blokadi javnega sofinanciranja kinematografije prispevala poteza prejšnje vlade, ki je državne subvencije kinematografiji prekvalificirala v investicije.

Oni živijo, mi spimo

V terminu Kinoteka na TV SLO 1 si bo vsak petek med 23. oktobrom in 20. novembrom mogoče ogledati nepozabne klasike ZF-filma, ki so jih posneli avtorji John Carpenter, Andrej Tarkovski, Chris Marker in James Whale.