Sveže filmske novice


Platforma Projektor: ker slovenski film ni doma samo v Ljubljani

V Mariboru je pod okriljem filmskega društva Film Factory zaživela razvojna platforma Projektor. Ponujala bo izobraževalni in povezovalni program za profesionalizacijo ustvarjalcev in producentov avdiovizualnih vsebin v vzhodni Sloveniji.

80 let ikoničnega filmskega Botra, Ala Pacina

Eden največjih zvezdnikov ameriške filmske industrije, "Boter" Al Pacino, praznuje 80 let. Kot igralec se je uveljavil v 70. letih in se zapisal med ikone ameriške kinematografije, za svoje delo pa je prejel oskarja, dva emmyja in dva tonyja.

Umrla je ameriška igralka Shirley Knight

V starosti 83 let je na hčerinem domu v Teksasu umrla ameriška filmska, televizijska in gledališka igralka Shirley Knight, ki smo jo med drugim videli v filmih Neskončna ljubezen in Boje ne bo nikoli, na malih zaslonih pa v Razočaranih gospodinjah.

Spike Lee je proti odpiranju kinodvoran v ZDA v času epidemije

Spike Lee se je v pismu odzval na napovedi, da se kmalu ponovno odpirajo ameriške kinodvorane. Po njegovo bi morali opraviti več testiranj, ne pa vabiti v kino. V zvezni državi Georgia načrtujejo ublažitev karantenskih omejitev že od 27. aprila dalje.

Najavili film po predzgodbi Iger lakote, še pred izidom knjige

Predzgodba trilogije Igre lakote ni še niti izšla, a so pri Lionsgate že napovedali, da bodo po knjigi posneli film. Popeljal bo v čas desetih Iger lakote, na katerih kot mentor sodeluje 18-letni Koriolan Snow, kasneje tiranski predsednik države Panem.