Sveže filmske novice


Režiserke na Liffu

Danes si že kar težko predstavljamo, da so ne tako dolgo nazaj na področju filma – in še prav posebej na področju filma kot industrije – vladale izrazito drugačne razmere.

Liffe: Ko izgubiš vse

Drama, ki ob mojstrski režiji Xavierja Legranda občasno prehaja v grozljivko, je eden tistih filmov, ob katerem iz kinodvorane odhajate z veliko kepo v želodcu.

10 izjemnih daril za oboževalce Vojne zvezd

Navdušenci nad Vojno zvezd bodo konec tega leta praznovali dvojno - tik pred božično-novoletnimi prazniki namreč v kinematografe prihaja nov film iz zvezdne epopeje. Tako ne čudi, da je ponudba daril s to tematiko letos še posebej pestra. Poglejte, kaj vse je mogoče nabaviti na spletu.

Na Liffu slavil ameriški film Columbus

Te dni je v Ljubljani navduševal tamkajšnji mednarodni filmski festival na katerem smo se pridno udejstvovali tudi mi in si ogledali lepo število filmov. Nekatere recenzije si lahko že preberete, medtem ko druge še prihajajo na naš portal. So pa na festivalu danes tudi podelili številne nagrade in spodaj si lahko ogledate kateri filmi so […] The post Na Liffu slavil ameriški film Columbus appeared first on Filmstart.

Liffe: 1945

Njegov peti celovečerec 1945 je mojstrska priredba kratke zgodbe Gaborja T. Szanta, s katero Török servira še en luciden družbeni portret pomembnega poglavja madžarske zgodovine.

Liffe: Trije plakati pred mestom

Trije plakati pred mestom so na prvi pogled tiste vrste "navdihujoči" film o osebnostni rasti in spravi, s kakršnimi nas Hollywood vsako leto pita v odštevanju do oskarjev.