Odklenjen (2011)
Limitless | 105 minut

Odklenjen
Odklenjen
Triller
V kinu od: 24.03.2011 (Slovenija)
Režija: Neil Burger
Scenarij: Alan Glynn, Leslie Dixon
Igralci: Robert De Niro, Bradley Cooper, Abbie Cornish, Anna Friel, Johnny Whitworth, Robert John Burke, Tomas Arana, Patricia Kalember, T.V. Carpio, Eddie J. Fernandez, Andrew Howard, Jennifer Butler, Anna Kuchma, Joel Garland, Ann Marie Seall
TV spored

Vsebina - Odklenjen

Pisatelja brez dela, Eddieja Morra zapusti dekle Lindy, kar potrdi njegovo prepričanje, da nima prihodnosti. Vse to pa izgine z dnem, ko ga stari prijatelj seznani z MDT, farmacevtskim sredstvom, ki ga naredi natančno usmerjenega in bolj samozavestnega kot kogarkoli na svetu. To eksperimentalno zdravilo mu omogoča, da uporablja 100 odstotkov svojega uma in preraste v popolno različico samega sebe.

Recenzije - Odklenjen

  • rtvslo.si
    Predstavljajte si, da bi bili neskončno pametni. Kaj bi želeli doseči z neomejenim potencialom? Denar, slavo in moč? Res?
    Premisa filma Odklenjen glavnega junaka Eddieja (Bradley Cooper) predstavi kot neuspešnega mladega pisatelja, ki živi v neurejenem stanovanju. Pisanje romana, za katerega je že prejel nekaj denarja, dobesedno stoji na mestu, saj več mesecev ni napisal niti besede. Nič kaj bolje pa ne kaže z njegovo zvezo, saj ga dekle Lindy (Abbie Cornish) zapusti.
    [več..]
    7 / 10
    Objavljeno: 12.04.2011
  • Mladina
    Ni ti treba spremeniti sveta, ampak je dovolj že to, da spremeniš sebe, če hočeš zmagati in neizmerno uspeti, kajti tvoje možnosti so v resnici brezmejne, in to dobesedno - brez meja, limitless: tako se glasi sporočilo Odklenjenega, alias Limit-less. Ni ti treba spremeniti sveta, da bi spremenil sebe - le sebe moraš spremeniti, sebe pa spremeniš tako, da se odločiš, da se boš spremenil. Le odločiti se moraš. To je vse. In že si prerojen, predelan, preobražen, utelešenje vseh brezmejnih možnosti, ki obstajajo. Eddie Morra (Bradley Cooper) je newyorški pisatelj. Ko se vključimo v njegovo življenje, ravno piše sci-fi roman, ali bolje rečeno - ne piše ga. Dobil je avans, trudi se in muči, pa ne gre. Ne umiva se, ne češe se - pije. Njegova glava je kaos. Po malem spominja na Jacka Torranca (Jack Nicholson), faliranega pisatelja, ki ga huda pisateljska blokada v Kubrickovem Izžarevanju, posnetem po šokerju Stephena Kinga, prelevi v pošast. Kar se zgodi tudi Eddieju: pisateljska blokada ga prelevi v pošast, le da v pošast druge vrste, v pošast višje stopnje - v ultimativno sodobno pošast. [več..]
    5 / 10
    Objavljeno: 25.03.2011
Filmi, kjer še igrajo
R. Niro | B. Cooper | A. Cornish | A. Friel
Ezra
Savage Salvation
The Comeback Trail
Shark Tale
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu