Sveže filmske novice


Dunkirk

Epski vojni film Christopherja Nolana (Vitez teme, Izvor, Medzvezdje) o največji pomorski evakuacijski akciji v zgodovini, ki je imela neposreden vpliv na potek druge svetovne vojne. Tri nominacije za zlati globus, tudi za najboljšo dramo leta in najboljšo režijo!

Henryjeva knjiga (The Book of Henry)

Dvakratna nominiranka za oskarja Naomi Watts v filmu režiserja Jurskega sveta o materi samohranilki, ki poskuša po navodilih svojega sina rešiti mlado dekle pred njenim nasilnim očimom.

Vadite jogo kar doma!

Joga je edinstvena in celovita znanost o življenju, ki združuje telo, um in duha. Pa ste vedeli, da vadbo lahko izvajate tudi v udobju svojega doma?

Jasna Kuljaj: Kariera voditeljice me je izklesala do obisti #intervju

Televizijska voditeljica Jasna Kuljaj je že dvanajst let stalnica na malih ekranih. Trenutno jo gledamo v komentatorski oddaji, ki sledi šovu The Biggest Loser Slovenija, urnik pa si je zapolnila še z monokomedijo Borka, v kateri na iskren in zabaven način razkriva podrobnosti iz svojega življenja, za katere še nismo vedeli.

V uspešnici Vojna zvezd tudi slovenski Arnold Schwarzenegger #video

V sedmem delu priljubljene franšize Vojna zvezd so producenti eno od vlog zaupali tudi Slovencu. Ljubljančan Andrei Lenart, ki je v Londonu študiral filmsko in televizijsko produkcijo, se je pred štirimi leti udeležil avdicije za Vojno zvezd, v sedmem delu epske sage, ki si ga boste čez dva tedna lahko ogledali na Planet TV, pa je upodobil uporniškega vojaka.

Izbor filmov za tujejezičnega oskarja se krči

Znana je deveterica filmov, tako rekoč polfinalistov za tujejezičnega oskarja, ki jo bodo z januarjem oklestili na pet filmov, ki se bodo nato podali z boj za tega zlatega kipca v letu 2018.