Sveže filmske novice


Jasna Kuljaj: Kariera voditeljice me je izklesala do obisti #intervju

Televizijska voditeljica Jasna Kuljaj je že dvanajst let stalnica na malih ekranih. Trenutno jo gledamo v komentatorski oddaji, ki sledi šovu The Biggest Loser Slovenija, urnik pa si je zapolnila še z monokomedijo Borka, v kateri na iskren in zabaven način razkriva podrobnosti iz svojega življenja, za katere še nismo vedeli.

V uspešnici Vojna zvezd tudi slovenski Arnold Schwarzenegger #video

V sedmem delu priljubljene franšize Vojna zvezd so producenti eno od vlog zaupali tudi Slovencu. Ljubljančan Andrei Lenart, ki je v Londonu študiral filmsko in televizijsko produkcijo, se je pred štirimi leti udeležil avdicije za Vojno zvezd, v sedmem delu epske sage, ki si ga boste čez dva tedna lahko ogledali na Planet TV, pa je upodobil uporniškega vojaka.

Izbor filmov za tujejezičnega oskarja se krči

Znana je deveterica filmov, tako rekoč polfinalistov za tujejezičnega oskarja, ki jo bodo z januarjem oklestili na pet filmov, ki se bodo nato podali z boj za tega zlatega kipca v letu 2018.

Jerneju Šugmanu in drugim igralcem v spomin

V tokratnih TV-priporočilih se spominjamo slovenskega igralca Jerneja Šugmana in njegovih stanovskih kolegov, ki so nas v letu 2017 zapustili, a ostajajo z nami vsaj na malih zaslonih. Preverite, kje si jih boste lahko ogledali v prihodnjih dneh.

Zgodba o koprskem pristanišču, slovenskem oknu v svet

Zgodovina koprskega pristanišča je predolga in zgodilo se je preveč vsega, da bi to lahko strnili v dokumentarni film, zato so se po besedah Mateja Sukiča, avtorja dokumentarnega filma o Luki Koper, . . .

Iz Rusije z ljubeznijo do televizije

Naročniki televizije Telekoma Slovenije lahko ves december brezplačno spremljajo šest programov iz programske opcije RUS 5+: Dom Kino, Muzica Pervogo, Karusel TV, TNT Comedy, Vremya in Telecafe.​​*