Škatla (2009)
The Box | 115 minut

Škatla
Škatla
Grozljivka
Znanstvena fantastika
Triller
V kinu od: 12.11.2009 (Slovenija)
Režija: Richard Kelly
Igralci: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, Michael Zegen, Gillian Jacobs, Lisa K. Wyatt, Andrew Levitas, James Rebhorn
Država: ZDA

Vsebina - Škatla

Piše se leto is 1976. Norma Lewis je učiteljica na zasebni šoli, njen mož pa strojnik pri Nasi. Sta povprečen par, ki skupaj s sinom živi običajno življenje v predmestju. Nekega dne se pred vrati pojavi skrivnosten moški, ki jima ponudi nekaj, kar jima bi spremenilo življenje: škatlo.

Recenzije - Škatla

 • Iztok Gartner
  Faust za moderne čase. Leta 1975 rojeni filmar Richard Kelly, ki me je nazadnje razočaral z domiselnim, a preveč zmedenim Southland Tales in na sceno priletel s kultom Donnie Darko, ki me prav tako ni posebej prepričal, tudi tokrat ohranja sloves enega izmed najbolj neobičajnih in izvirnih režiserjev ter scenaristov v poslu. Ko gledaš Kellyjev film, ti je jasno, da boš gledal nekaj drugačnega in da tvegaš, da ti vse skupaj morda ne bo všeč. Natanko tako je tudi s filmom The Box. Če ste pričakovali tipično grozljivko, morda še en Secret Window, kaj vem, morda kak Krog, boste razočarani. [več..]
  7 / 10
  Objavljeno: 21.05.2017
 • rtvslo.si
  Če bi Sartrove ideje prenesli v film noir, na režiserski stolček pa postavili temačnega Richarda Kellyja, bi dobili Škatlo. Skoraj.
  Škatlo lahko zaradi bogate vsebine, prijemov in zgradbe uvrstimo v veliko žanrov, gotovo pa ne v film noir, a človek si ne more pomagati, da ne bi pomislil: Ko prst usode pokaže na zakonca Normo in Arthurja Lewis (Cameron Diaz in James Marsden), ju čaka dolg in moreč poligon groze oziroma pekla na zemlji. Razlika je le v tem, da sta vstopnico dvignila kar sama, s prostovoljnim pritiskom na rdeči gumb na škatli iz naslova.
  [več..]
  8 / 10
  Objavljeno: 26.11.2009
Filmi, kjer še igrajo
C. Diaz | J. Marsden | F. Langella | M. Zegen
Vanilla Sky
Very Bad Things
What Happens in Vegas
There's Something About Mary
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu