Dekliščina (2011)
Bridesmaids | 132 minut

Dekliščina
Dekliščina
Komedija
V kinu od: 12.05.2011 (Slovenija)
Režija: Paul Feig
Scenarij: Kristen Wiig, Annie Mumolo
Igralci: Kristen Wiig, Jon Hamm, Rose Byrne, Chris O'Dowd, Maya Rudolph, Melissa McCarthy, Jill Clayburgh, Ellie Kemper, Kali Hawk, Matt Lucas, Johnny Yong Bosch, Nancy Carell, Wendi McLendon-Covey, Andy Buckley, Michael Hitchcock
Država: ZDA

Vsebina - Dekliščina

Biti družica najboljši prijateljici in ji pomagati organizirati poroko so sanje vsakega dekleta. Problem nastane, ko se pojavi konkurentka in vam želi prevzeti nalogo in kar je še pomembneje - status najboljše prijateljice.

Napovedniki

Recenzije - Dekliščina

  • rtvslo.si
    Dekliščina, zastavljena (in opevana) kot "ženska različica Prekrokane noči", naj bi enkrat za vselej dokazala, da projektilno bruhanje in prebavne motnje v komedijah nista zgolj domena moške polovice svatov.
    Poroke so, kot smo se naučili iz romantičnih komedij, gromozanske, stresne produkcije. Še posebej, ker ženske in moški očitno niso z istega planeta: on se za slovo od "svobode" zapije v slačiklubu, ona pa s svojo jato družic zapade v histeričen maraton pomerjanja oblek, izbiranja rož in tako dalje.
    [več..]
    5 / 10
    Objavljeno: 10.06.2011
  • Mladina
    Annie (Kristen Wiig) je punca v slepi ulici: mali biznis, ki ga je imela, ji je odnesla kriza, fant jo je pustil, njena srečanja z drugimi moškimi so spodletela in ponižujoča (le seks), za nameček pa ji še Lillian (Maya Rudolph), njena najboljša prijateljica, sporoči, da se bo poročila, kar seveda pomeni, da bo izgubila tudi njo. Sreča v nesreči: Lillian jo hoče za družico. Še več, Annie naj bi organizirala poroko. Toda ko se družice dobijo, se hitro začne tekma - vse skušajo zasenčiti Annie, še posebej bogataška, prestižna, mrhasta Helen (Rose Byrne). To v burleskni talk-show Dekliščine vnese razredno komponentno, obenem pa tudi neprijetni vonj po komedijah a la Vojna med nevestama in Vedno priča, nikoli nevesta, ne pa po Prekrokani noči. [več..]
    5 / 10
    Objavljeno: 13.05.2011

Nagrade

Filmi, kjer še igrajo
K. Wiig | J. Hamm | R. Byrne | Chris O'Dowd
A Boy Called Christmas
Barb and Star Go to Vista Del Mar
Where'd You Go, Bernadette
How to Train Your Dragon: The Hidden World
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu