Črni labod (2010)
Black Swan | 107 minut

Črni labod
Črni labod
Drama
Triller
V kinu od: 27.01.2011 (Slovenija)
Režija: Darren Aronofsky
Scenarij: Mark Heyman, Andres Heinz
Igralci: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Winona Ryder, Benjamin Millepied, Ksenia Solo, Kristina Anapau, Janet Montgomery, Sebastian Stan, Toby Hemingway, Sergio Torrado, Mark Margolis, Tina Sloan, Abraham Aronofsky
Država: ZDA

Vsebina - Črni labod

Nina je balerina v baletnem podjetju v New Yorku, katere življenje, tako kot vseh v njenem poklicu, je v celoti povezano s plesom. Živi s svojo mamo, upokojeno balerino Erico, ki vneto podpira poklicne ambicije svoje hčerke. Ko se umetniški vodja Thomas Leroy odloči zamenjati primabalerino Beth MacIntyre za prvo produkcijo v novi sezoni - Labodje jezero, je Nina njegova prva izbira. A Nina ima hudo konkurenco v novi plesalki Lily, ki tudi impresionira Leroya.

Napovedniki

Recenzije - Črni labod

  • rtvslo.si
    Črni labod razgali ostre kremplje, ki se skrivajo za milim pročeljem profesionalnega baleta - in izkaže se, da ni balet čisto nič manj krvava disciplina kot profesionalna rokoborba. Asociacije na "Ovna" Randyja ne bodo naključne.
    Eteričnega obraza Natalie Portman ni bilo še nikoli tako mučno gledati kot v vlogi fanatično gnane, perfekcionistične balerine, ki je za največjo vlogo svoje kariere svoje telo pripravljena podvreči mazohističnemu trpinčenju, z variacijo katerega nam je Aronofsky postregel ne le v Rokoborcu (2008), ampak predtem že v Rekviemu za sanje (2000).
    [več..]
    8 / 10
    Objavljeno: 07.02.2011
  • Mladina
    »Carrie, smejali se ti bodo, smejali se ti bodo,« svari v De Palmovem šokerju Carrie mati svojo hčerko, deviško, spolno zatrto Carrie. Mati je krščanska fundamentalistka, obsedena z izvirnim grehom, krivdo in neizbežno kaznijo - svojo hčerko hoče ustvariti po svoji fundamentalistični podobi, zato jo pušča v temi. Ne pove ji niti tega, da jo slej ko prej čaka prva menstruacija. In ko Carrie kljub svarilom in prepovedim odide v maturantski disko, kjer pleše in pleše, se ji res vsi smejijo, tako da potem zapleše do krvi in smrti. [več..]
    10 / 10
    Objavljeno: 28.01.2011

Nagrade

Filmi, kjer še igrajo
N. Portman | M. Kunis | V. Cassel | Barbara Hershey
May December
Thor: Love and Thunder
Where the Heart Is
Mr. Magorium's Wonder Emporium
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu