Strah (2016)
25 minut

Strah
Strah
Drama
Režija: Dejan Babosek
Igralci: Denys Bilash, Valentina Plaskan, Renato Jenček, Natasa Barbara Gracner, Marjan Radanovič, Andrei Lenart, Darja Krhin, Dino Hajderovic, Nenad Tokalic, Jure Longyka.
Država: Slovenija

Vsebina - Strah

Kristjan je 17-letnik, ki v času prihoda velikega števila beguncev in migrantov pade pod vpliv desničarske propagande in neonacistične skupine, kar povzroči razdor v njegovi precej liberalni družini. Film poudarja nevarnosti rasizma, fašizma in ksenofobije ter javnost poziva k strpnosti in sprejemanju.

Napovedniki

Recenzije - Strah

  • Filmstart.si
    Nedavni valovi beguncev, ki so prišli območje Evrope imajo vpliv na najrazličnejše sfere naših življenj in tudi filmski ustvarjalci niso imuni nanje. Že pred časom smo na Filmstartu objavili recenzijo dokumentarnega filma Odprto morje (Fuocoammare, 2016, Gianfranco Rosi), ki se dotika predvsem vsakdanjega življenja prebivalcev Lampeduse, migrantsko najbolj obleganega otoka na jugu Italije. Ob vsem tem se, zaradi zelo aktivnega medijskega razpihovanja strahu pred prišleki, po celotni Evropi dogaja tudi porast poistovetenja prebivalcev z vrednotami skrajno desničarskih političnih opcij. Ravno zaradi tega problema se je režiser Dejan Babosek odločil, da je treba na to jasno in glasno opozoriti. Zato je nastal kratki film Strah, ki je tudi del širše kampanje ozaveščanja proti rasizmu, fašizmu in ksenofobiji v Sloveniji in širše. [več..]
    7 / 10
    Objavljeno: 25.11.2016
Filmi, kjer še igrajo
Valentina Plaskan | N. Gracner | Darja Krhin | Dino Hajderovic
Preboj
Anina provizija
Psi brezčasja
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu