Turist (2010)
The Tourist

Turist
Turist
Drama
Triller
V kinu od: 06.01.2011 (Slovenija)
Režija: Florian Henckel von Donnersmarck
Scenarij: Florian Henckel von Donnersmarck, Christopher McQuarrie
Igralci: Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Timothy Dalton, Steven Berkoff, Rufus Sewell, Bruno Wolkowitch, Mhamed Arezki, Ralf Moeller, Raoul Bova, Christian De Sica, Igor Jijikine, Clément Sibony, Julien Baumgartner, François Vincentelli
Država: Francija, ZDA

Vsebina - Turist

Film Turist se vrti okoli ameriškega turista Franka, ki se odpravi na počitnice v Italijo, da bi pozabil na nekdanjo ljubezen. Kmalu sreča neverjetno žensko po imenu Elise , ki pa ga ni srečala po naključju. S čudovito kuliso neverjetno lepih Benetk, bo Frank poskušal osvojiti Eliso, vendar se bo kmalu znašel v pravi mreži spletk in nevarnosti.

Recenzije - Turist

  • rtvslo.si
    Že res, da smo si želeli Johnnyja Deppa videti še v čem drugem kot v filmih Tima Burtona - a Florian Henckel von Donnersmarck je v svoja protagonista preveč zaljubljen, da bi z njima lahko posnel spodoben film.
    Morda edina omemba vredna prednost Turista je v tem, da lahko služi kot svarilni zgled za vse nadaljnje evropske režiserje, ki se po eni veliki uspešnici ne bodo mogli upreti klicu hollywoodskih siren. Ali, drugače povedano, hat das sein müssen, Florian Henckel von Donnersmarck?
    [več..]
    4 / 10
    Objavljeno: 28.01.2011
  • Mladina
    Recimo, da si megakriminalec, ki ga iščejo vse policije tega sveta - kako zabrišeš sledi? Z rekordno plastično operacijo, ki ti ne spremeni le obraza, ampak tudi stas in glas! Policija te izgubi, toda strogemu nadzoru podvrže tvojo manekensko bejbo - slej ko prej boš skušal priti v fizični stik z njo, še toliko bolj, ker izgleda kot Angelina Jolie. Zato ji rečeš, naj za začetek policijo zmede s tem, da se prilepi na kakega naključnega turista. Turist, dizajnerski rimejk francoskega Anthonyja Zimmerja, je tako retro in tako mrtev, da se zdi, kot da se Johnny Depp in Angelina Jolie ves čas gibljeta v globokem, inertnem slow-motionu, ki je na tem, da zamrzne. [več..]
    3 / 10
    Objavljeno: 07.01.2011
Filmi, kjer še igrajo
A. Jolie | J. Depp | P. Bettany | Timothy Dalton
Eternals
Those Who Wish Me Dead
Come Away
Shark Tale
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu