Alica v Čudežni deželi (2010)
Alice in Wonderland | 108 minut

Alica v Čudežni deželi
Alica v Čudežni deželi
Pustolovski
Družinski
Fantazijski
V kinu od: 20.08.2010 (Slovenija)
Režija: Tim Burton
Scenarij: Linda Woolverton, Lewis Carroll
Igralci: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover, Matt Lucas, Michael Sheen, Stephen Fry, Alan Rickman, Barbara Windsor, Paul Whitehouse, Timothy Spall, Marton Csokas, Tim Pigott-Smith, John Surman
Država: ZDA

Vsebina - Alica v Čudežni deželi

Devetnajstletna Alica se kmalu po smrti svojega ljubljenega očeta udeleži zabave na starem viktorijanskem posestvu. Tam opazi nenavadnega zajca, oblečenega v telovnik in ovešenega z ročno uro.

Recenzije - Alica v Čudežni deželi

  • playboy
    V revije Time so se vprašali: je bila Alica v Čudežni deželi sploh kdaj mišljena kot pravljica za otroke? Seveda. Tudi za odrasle, saj gre za večdimenzionalno branje. Kot pri mitih, ki nam prenašajo starodavno znanje. V Alici, napisani v času, ko še marsikaj ni bilo prepovedano, je ogromno genialnega... [več..]
    8 / 10
    Objavljeno: 27.06.2010
  • rtvslo.si
    Fantastična gotska pravljica z elementi morbidnega humorja, protagonist, ki je preveč "drugačen", da bi se lahko vklopil med navadne smrtnike, in Johnny Depp. Tim Burton je v svoji ekscentričnosti postal … predvidljiv.
    Večnega "outsiderja" Tima Burtona je Hollywood že pred leti sprejel pod svoje okrilje - in Alica v Čudežni deželi je lep dokaz, da ta otoplitev ni bila v vseh pogledih pozitivna sprememba. Ne gre za to, da film ne bi bil dober, a v poplavi vseh računalniško animiranih fantazijskih spektaklov, ki smo jih že videli (vse od Gospodarja prstanov pa do Zlatega kompasa ter Zgodb iz Narnije) preprosto ni tako drugačen, kot bi si knjižna predloga zaslužila.
    [več..]
    8 / 10
    Objavljeno: 22.03.2010

Nagrade

Filmi, kjer še igrajo
J. Depp | M. Wasikowska | H. Carter | A. Hathaway
Jeanne du Barry
Crock of Gold
Minamata
Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu