Jej, moli, ljubi (2010)
Eat Pray Love

Jej, moli, ljubi
Jej, moli, ljubi
Drama
V kinu od: 23.09.2010 (Slovenija)
Režija: Ryan Murphy
Scenarij: Ryan Murphy, Jennifer Salt
Igralci: Julia Roberts, James Franco, Javier Bardem, Billy Crudup, Viola Davis, Richard Jenkins, David Lyons, Tuva Novotny, Arlene Tur, James Schram, Lidia Biondi, Luca Argentero, Stephanie Danielson, Christine Hakim, Elena Arvigo
Država: ZDA

Vsebina - Jej, moli, ljubi

Film je posnet po knjižni uspešnici Elizabeth Gilbert in temelji na njenih spominih. Govori o njenem sprejetju težke odločitve, ko je za sabo pustila vse pasti modernega ameriškega uspeha (zakon, hiša, kariera) in namesto tega našla to kar si je v resnici vedno želela.

Recenzije - Jej, moli, ljubi

  • rtvslo.si
    "Vse, po kar pridete Američanke v Italijo, so testenine in klobasa," razborita Italijanka okara Julio Roberts, ki v filmu Jej, moli, ljubi išče samo sebe. Zakaj se torej zdi, da ves čas išče tisto "klobaso"?
    Seksa v tem pošteno saharinskem, klišejskem in predvsem praznem filmu sicer ni – ustvarjalcem je verjetno zanj zmanjkalo časa, saj so morali v 2 uri in 20 minut stlačiti čim več vsebine avtobiografske knjižne megauspešnice Elizabeth Gilbert iz leta 2006. Kar nikakor ni lahek zalogaj.
    [več..]
    4 / 10
    Objavljeno: 29.09.2010
  • Mladina
    Včasih je Američanka, ki je potrebovala spremembo, odpotovala v Rim, kjer je lahko dobro jedla, dobro molila in dobro ljubila. Danes je drugače: Američanka, ki hoče spremembo, odpotuje okoli sveta, kar seveda pomeni, da jé v Rimu, moli v Indiji in ljubi na Baliju. Ne brez razloga: včasih je Američanka potrebovala spremembo - danes potrebuje preobrazbo. Totalno preobrazbo. Make-over. In totalno preobrazbo potrebuje Julia Roberts, uspešna pisateljica/reporterka/recenzentka, ki se ji zazdi, da je obtičala. Najprej se loči od moža (Billy Crudup). Je preobražena? Ne. In ker to ni dovolj, se loči še od mlajšega ljubimca (James Franco). Je preobražena? Ne. Ker še vedno ne jé, ne moli in ne ljubi dovolj dobro, zavrti globus, ki se ustavi najprej v Rimu, potem v Indiji in na koncu na Baliju, kjer - pač tako kot vse sodobne Američanke-v-tujini - sreča Javierja Bardema, ki ni Balijec, ampak Brazilec [več..]
    4 / 10
    Objavljeno: 24.09.2010
  • Video recenzije

Filmi, kjer še igrajo
J. Roberts | J. Franco | J. Bardem | B. Crudup
Leave the World Behind
Sleeping with the Enemy
Conspiracy Theory
Mary Reilly
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu