Krvava grofica (2009)
The Countess

Krvava grofica
Krvava grofica
Drama
Zgodovinski
Triller
V kinu od: 24.12.2009 (Slovenija)
Režija: Julie Delpy
Igralci: Julie Delpy, Daniel Brühl, William Hurt, Anamaria Marinca, Sebastian Blomberg, Adriana Altaras, Charly Hübner, Andy Gatjen, Maria Simon, Frederick Lau, Katrin Pollitt, Anna Maria Mühe, Rolf Kanies, Christine Mayer, Henriette Confurius
Država: Francija, Nemčija

Vsebina - Krvava grofica

Grofica Elizabeta Bathory velja za najmogočnejšo žensko na Madžarskem na začetku 17. stoletja. Je lepa, pametna in neuklonljiva. Ko po moževi smrti spozna veliko mlajšega plemiča Ištvana, se vanj na smrt zaljubi.

Recenzije - Krvava grofica

  • Mladina
    Erzsèbet Báthory (1560-1614), ki jo igra Julie Delpy, je veljala za pošast, ker se je proti staranju borila na unikaten način: kopala se je v krvi devic. Kar seveda pomeni, da je moralo za njeno »večno mladost« pasti ogromno devic. Na stotine. Hja, njena obsedenost z devicami je bila genocidna, toda Grofica ima kvazifeministični format, zato njena obsedenost z devicami zveni kot ironična subverzija mačistične, patriarhalne, seksistične obsedenosti z devištvom. [več..]
    Objavljeno: 06.05.2011
  • rtvslo.si
    Krvava grofica je nova reinterpretacija resnične zgodbe o madžarski grofici Erzsébet Báthory, eni najkrvoločnejših serijskih morilk v zgodovini.
    Groteskni zločini Erzsébet (ali Elizabeth, če vam je bliže poangležena transkripcija) Báthory (1560-1614), ki naj bi v šestnajstem stoletju pomorila nekje od 612 do 650 mladih deklet, da bi se kopala v njihovi krvi, so vsaj posredno navdihnili že precej novodobne vampirske fikcije (in celo ime švedskega metalskega benda) – a Julie Delpy (film je režirala, zanj napisala scenarij in nato še odigrala naslovno vlogo) je ena prvih, ki iz zgodbe ni naredila senzionalističnega sprevoda sadističnih perverzij. Nasprotno, grofico skuša predstaviti kot žrtev tragične ljubezni in lastnega strahu pred minljivostjo, s katerim se lahko seveda poistovetimo tudi štiristo let pozneje.
    [več..]
    8 / 10
    Objavljeno: 05.01.2010
Filmi, kjer še igrajo
J. Delpy | D. Brühl | W. Hurt | A. Marinca
The Lesson
My Zoe
Wiener-Dog
Lolo
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu