Mleko bridkosti (2009)
La teta asustada

Mleko bridkosti
Mleko bridkosti
Drama
Glasbeni
V kinu od: 10.06.2010 (Slovenija)
Režija: Claudia Llosa
Igralci: Magaly Solier, Susi Sánchez, Efraín Solís, Bárbara Lazón, Delci Heredia, Karla Heredia, Fernando Caycho, Miller Revilla Chengay, Spencer Salazar, Summy Lapa, María del Pilar Guerrero, Leandro Mostorino, Anita Chaquiri, Edward Llungo, Daniel Núñez
Država: Peru, Španija

Vsebina - Mleko bridkosti

Fausta v sebi nosi bolezen, ki ji je ukradla dušo. To so travme, ki jih je z »mlekom bridkosti« nanjo prenesla mati, ena izmed neštetih žensk, ki so bile zlorabljene in posiljene v dveh desetletjih oboroženih spopadov med maoistično gverilo in perujsko vojsko.

Napovedniki

Recenzije - Mleko bridkosti

  • rtvslo.si
    Mleko bridkosti je eden izmed najboljših filmov, ki so letos prišli v slovenske kinodvorane. Na bridko žalost pa je mleko teklo le v Kinodvoru.
    Resnici na ljubo je bilo lanskega berlinskega lavreata moč videti že na Liffu, a vendarle ne morem razumeti, da največja slovenska multipleksa ne zmoreta dovolj volje (ali poguma), da bi vsaj v poletnih mesecih, ki so tako ali tako polni mrtvila (na čelu z manj kakovostnim programom), predvajali kak neodvisen "cukrček". Ta bi bil morda res obsojen na manjšo gledanost, a menim, da je dolžnost tistih, ki imajo v rokah filmska platna in škarje, da posredujejo čim večjemu krogu občinstva tudi čim bolj kakovostne izdelke. Enak pristop bi moral veljati tudi za vse slovenske filme.
    [več..]
    10 / 10
    Objavljeno: 06.07.2010
  • Mladina
    V razvitih deželah se deduje bogastvo - v revnih deželah se deduje teror. To je sporočilo Mleka bridkosti, perujskega filmosa, ki je v Berlinu pobral zlatega medveda. Fausta (Magaly Solier), punca iz slumovskega predela Lime, je hči Perpetue (Bárbara Lazón), ženske, ki so jo v času terorja in državljanskega kaosa mučili, trpinčili in posiljevali. [več..]
    8 / 10
    Objavljeno: 11.06.2010
Filmi, kjer še igrajo
M. Solier
Blackthorn
Amador
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu