Coco Chanel in Igor Stravinski (2009)
Coco Chanel & Igor Stravinsky

Coco Chanel in Igor Stravinski
Coco Chanel in Igor Stravinski
Drama
Romantični
V kinu od: 31.12.2009 (Slovenija)
Režija: Jan Kounen
Scenarij: Chris Greenhalgh, Chris Greenhalgh
Igralci: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Yelena Morozova, Natacha Lindinger, Grigori Manukov, Radivoje Bukvic, Nicolas Vaude, Anatole Taubman, Erick Desmarestz, Clara Guelblum, Maxime Daniélou, Sophie Hasson, Nikita Ponomarenko, Catherine Davenier, Olivier Claverie
Država: Francija

Vsebina - Coco Chanel in Igor Stravinski

Film prikazuje strastno razmerje med dvema ustvarjalcema, ruskim skladateljskim genijem in francosko modno ikono. Začne se tudi boleč trikotnik pod isto streho.

Recenzije - Coco Chanel in Igor Stravinski

  • rtvslo.si
    Pod površjem linearne zgodbe o rojstvu in usihu neke ljubezni se v "dvojnem" biografskem filmu skriva še ena, kompleksnejša in mračna pripoved: o neznanski gnanosti in izgorevajoči strasti, ki se skriva v srcu umetnika.
    Režiser Jean Kounen je za izhodišče svojega filma vzel biografsko nikoli potrjeno (a glede na skladateljeva prešuštna pota precej verjetno) ljubezen med dvema velikima znanilcema modernosti v 20. stoletju. Nekaj mesecev, ki jih je ruski skladatelj v izgnanstvu s svojo ženo in otroki preživel na francoskem podeželju, je scenarist Chris Greenhalgh (s kar precej ugibanja in umetniške svobode) uporabil za iztočnico zgodbi o strastni aferi, ki naj bi bila katalizator tako za nastanek še vedno najslavnejšega parfuma vseh časov (Chanel Nr. 5) kot tudi za skladateljevo plodno neoklasično obdobje.
    [več..]
    7 / 10
    Objavljeno: 25.06.2010
Filmi, kjer še igrajo
A. Mouglalis | M. Mikkelsen | N. Lindinger | R. Bukvic
My Little One
La jalousie
Kiss of the Damned
Mammuth
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu