Hibrid (2009)
Splice | 104 minut

Hibrid
Hibrid
Grozljivka
Znanstvena fantastika
Triller
V kinu od: 05.08.2010 (Slovenija)
Režija: Vincenzo Natali
Scenarij: Vincenzo Natali, Antoinette Terry Bryant
Igralci: Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chanéac, Brandon McGibbon, Simona Maicanescu, David Hewlett, Abigail Chu
Država: Kanada, Francija, ZDA

Vsebina - Hibrid

Dva znanstvenika se odločita prekršiti etične in zakonite norme, da bi združila človeške in živalske gene. Uspe jima ustvariti osupljivo inteligentno bitje, ki ga poimenujeta Dren.

Napovedniki

Recenzije - Hibrid

  • rtvslo.si
    Kaj nastane, ko filmski ustvarjalci "čez rob" potisnejo tako farmacijo kot psihologijo in ju zmešajo v isti koktejl? Znanstvenofantastični in več kot dober film Hibrid.
    Farmacija ni le veda o zdravilih, danes je brez dvoma ena najpomembnejših in najdonosnejših gospodarskih panog. Ko ji dodamo še besedo kapitalizem, dobimo novo polje preučevanja. To pa postane sila spolzko, če kapitalizem razumemo kot željo po ekstremnem kovanju dobička.
    [več..]
    9 / 10
    Objavljeno: 15.08.2010
  • Mladina
    Pa poglejmo, kaj je novega v tistem delu privatnega sektorja, v katerem ni nikoli kriz, izgub in recesij - poglejmo torej, zakaj farmacevtska industrija živi v večni blaginji. Clive (Adrien Brody) in Elsa (Sarah Polley), genialna, tako rekoč zvezdniška doktorja, specialista za genetiko, DNK, splice in ustvarjanje umetnega življenja, sta prihodnost farmacevtske korporacije, ki jima v samem srcu privatnega sektorja dodeli ultimativni privatni laboratorij, kocko neogotske in neoliberalne klavstrofobije, v kateri lahko počneta, kar hočeta - in natanko to tudi počneta. [več..]
    6 / 10
    Objavljeno: 06.08.2010
Filmi, kjer še igrajo
A. Brody | S. Polley | B. McGibbon | D. Hewlett
Manodrome
Clean
Liberty Heights
The Last Time I Committed Suicide
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu