Triaža (2009)
Triage

Triaža
Triaža
Drama
Vojni
V kinu od: 08.04.2010 (Slovenija)
Režija: Danis Tanovic
Scenarij: Scott Anderson, Danis Tanovic
Igralci: Colin Farrell, Jamie Sives, Paz Vega, Kelly Reilly, Branko Djuric, Mozaffar Shafeie, Karzan Sherabayani, Luis Callejo, Alex Spijksma, Ian McElhinney, Juliet Stevenson, Michelle Hartman, Eileen Walsh, Nick Dunning, Christopher Lee
Država: Belgija, Francija, Irska, Španija

Vsebina - Triaža

To je zgodbo fotografa Marka, ki se konec 80. let s prijateljem Davidom odpravi v Kurdistan. Surova vojna med prijateljema povzroči moralne dileme in spore, zato se razideta. Mark se vrne v domovino, David pa ne.

Napovedniki

Recenzije - Triaža

  • rtvslo.si
    Platonova misel "Le mrtvi so videli konec vojne" se blešči v sinopsisu Triaže, najnovejšem filmu bosanskega režiserja Danisa Tanovića.
    Vojna z vsemi krutimi in nevidnimi posledicami je sestavni del Tanovićevega opusa. Vso absurdnost vojne norije je odlično povzel v komični vojni drami Nikogaršnja zemlja, kjer je blestel Branko Djurić. V naslednjem projektu se je vrgel v delo poljskega mojstra Krzysztofa Kiešlowskega, ki je imel ob "Treh barvah" v mislih že naslednjo trilogijo, ki je slonela na Dantejevih plečih - Božanski komediji in treh njenih svetovih (raj, vice, pekel).
    [več..]
    6 / 10
    Objavljeno: 13.04.2010
  • Mladina
    Triaža je inverzija komedije M*A*S*H. Problem je le v tem, da inverzija komedije tokrat ni tragedija, ampak dolgčas, v katerem Zahod zaradi vojne, ki poteka v Kurdistanu, trpi bolj od samih žrtev te vojne. Branko Djurić igra namreč kurdskega doktorja, ki vodi »mobilno poljsko bolnišnico«, de facto jamo, v katero kurdski borci dovažajo ranjence: tistim, ki jih je še mogoče rešiti, pritakne rumeni trak, onim, ki jih ni več mogoče rešiti in ki so - zaradi slabe tehnične in medicinske infrastrukture - odpisani, pa pritakne modri trak. [več..]
    3 / 10
    Objavljeno: 09.04.2010
Filmi, kjer še igrajo
C. Farrell | J. Sives | P. Vega | K. Reilly
The Batman
Voyagers
After Yang
Ava
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu