Ljubezen na prvo bolezen (2017)
The Big Sick | 119 minut

Ljubezen na prvo bolezen
Ljubezen na prvo bolezen
Komedija
Romantični
V kinu od: 14.12.2017 (Slovenija)
Režija: Michael Showalter
Scenarij: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani
Igralci: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Adeel Akhtar, Anupam Kher, Zenobia Shroff, Kurt Braunohler, Bo Burnham, Aidy Bryant, Vella Lovell, Shenaz Treasury, Celeste Arias, Linda Emond, Shana Solomon
Država: ZDA

Vsebina - Ljubezen na prvo bolezen

Film pripoveduje zgodbo v Pakistanu rojenega obetavnega komika Kumaila, ki se po standup nastopu poveže s podiplomsko študentko Emily. Čeprav sta pričakovala samo razmerje za eno noč, med njima vzcveti resnična zveza, to pa zaplete življenje, ki ga od Kumaila pričakujejo njegovi tradicionalni starši muslimani. Ko Emily obleži zaradi skrivnostne bolezni, se mora Kumail s to zdravstveno krizo soočiti skupaj z njenima staršema.

Spored - Ljubezen na prvo bolezen

Spored - Ljubljana
Vsi | jutri
Kinodvor

Recenzije - Ljubezen na prvo bolezen

 • Filmski kotiček
  [več..]
  8 / 10
  Objavljeno: 26.09.2017
 • Filmstart.si
  Kumail Nanjiani je ameriški komedijant pakistanskega rodu, ki ga gledalci najbolje poznamo po eni izmed glavnih vlog v HBO-jevi seriji Silicijeva dolina (Silicon Valley, 2014-) in mnogih stranskih nastopih iz hollywoodske tovarne komedij (Obveščevalna, Udari kot dedec, Kako najti zmenek za poroko). Letos je podobno kot njegov stanovski kolega Aziz Ansari (Master of None, 2015-), dokazal, da so lahko tudi pripadniki manjšin odlični v glavnih komičnih vlogah, če so jim te le zaupane. Podobno kot prej omenjeni igralec indijskega rodu, si je tudi Nanjiani vlogo pravzaprav ustvaril sam in navdih za njo črpal iz svojega osebnega življenja, pri tem pa mu je pomagala njegova življenjska sopotnica Emily V. Gordon. [več..]
  8 / 10
  Objavljeno: 22.09.2017
 • Video recenzije

Galerija - Ljubezen na prvo bolezen


O ustvarjalcih - Ljubezen na prvo bolezen

 • Michael Showalter | Režiser
  Michael Showalter je ameriški komedijant, igralec, režiser, pisatelj in producent Showalter je najprej postal priznan kot član MTV-jeve serije The State, ki se je vrtela med leti 1993 in 1995. Bi je so-scenarit in igralec v filmu Wet Hot American Summer (2001). Kot režiser, scenarist in igralec pa se je podpisal v filmu Baxter (2005). V obeh filmih je sodelovalo veliko zvezdnikov iz serije The State.
  Poznan tudi po naslednjih filmih

Trivia - Ljubezen na prvo bolezen

 • Film je premierno predvajan na Sundanceovem filmskem festivalu, kjer je požel veliko pozitivnih kritik. TO je povzdignilo cene v boju za distribucijske pravice. Na koncu je za njih ponudil Amazon, in sicer 12 milijonov dolarjev. Kar predstavlja tudi enega najboljših poslov v Sundancovi festivalski zgodovini.
Filmi, kjer še igrajo
Kumail Nanjiani | Z. Kazan | Holly Hunter | R. Romano
Flock of Dudes
The Lego Ninjago Movie
The Late Bloomer
Hello, My Name Is Doris
Nominacije za Zlate globuse 2018.
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu