Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del (2011)
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 | 130 minut

Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del
Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del
Pustolovski
Fantazijski
Misterij
V kinu od: 14.07.2011 (Slovenija)
Režija: David Yates
Scenarij: Steve Kloves, J.K. Rowling
Igralci: Emma Watson, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Gary Oldman, Alan Rickman, Daniel Radcliffe, Bill Nighy, Emma Thompson, Michael Gambon, Tom Felton, Rupert Grint, Bonnie Wright, Kelly Macdonald, Jason Isaacs, John Hurt
Država: VB, ZDA

Vsebina - Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del

Začetek konca - Harry, Ron in Hermiona se vračajo na Bradavičarko, da bi našli in uničili poslednje Mrlakensteinove horkrukse. Mrlakenstein razkrije njihovo poslanstvo in začne se največja bitka doslej. Življenje, kot so ga poznali, nikoli ne bo več isto.

Recenzije - Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del

  • rtvslo.si
    "Konec poti," nas obveščajo plakati in napovedniki. In res: po desetih letih, sedmih filmih in celi plejadi profesorjev, za katere bi človek posumil, da so ušli z zaprtega oddelka norišnice, je čas za ultimativno soočenje med dobrim in zlim.
    Nobeno presenečenje ni, da je Harry Potter in Svetinje smrti pravzaprav vojni film - toda ali lahko kakršna koli upodobitev končnega spopada med čarovnikoma, ki simbolizirata dobro in zlo, obenem pa sta med seboj (skorajda) neločljivo povezana, upraviči pričakovanja, ki jih je franšiza počasi stopnjevala zadnjih deset let? Z eno besedo: da. Katarza dosežena. In to v "pičlih" 135 minutah, kar je za film iz te sage pohvalno jedrnato.
    [več..]
    Objavljeno: 26.07.2011
  • Mladina
    Ameriški pastorji, ki so vreščali, da je treba Harryja Potterja, sežgati, so imeli prav: Potter ni postal le film, le serija, le pottermanija, le »Boter za otroke«, le »Bond za otroke«, le »nova Vojna zvezd«, le superseller, le zlati rudnik, le popkulturni fenomen, ampak religija, ki bi, če bi mutirala v špekulativni balon, iztirila planet. Potter je tako ogrozil le krščanstvo in druge religije, kar seveda priča o moči njegovega poganskega fundamentalizma. In tu je problem: Potter, ki je zrušil mit o tem, da nove generacije niso več sposobne koncentracije in da je njihov attention span zelo kratek (če imaš attention span čajne žličke, potem tej seriji ne moreš slediti!), je namreč postal nekaj tako religioznega, da so potem posamezni deli serije izgledali povsem banalno. Neposvečeni so le nemočno zehali: v čem je štos? Filmi o Potterju, ki so dobili kopico imitacij (Narnija, Zlati kompas, Eragon, Somrak, Pirati s Karibov), so res izgledali le kot deli kake prestižne TV serije via HBO, le kot dolgo odkašljevanje nostalgije, črne magije in nedolžnosti, zato niti ne čudi, da skuša finale, Harry Potter in Svetinje smrti 2, izgledati malce bolj filmsko, bolj cinefilsko, bolj obračunsko, bolj mogočno - tako kot pač vse finalne epizode popularnih TV serij. [več..]
    7 / 10
    Objavljeno: 22.07.2011

Nagrade

Filmi, kjer še igrajo
E. Watson | R. Fiennes | H. Carter | G. Oldman
The Tale of Despereaux
Little Women
Harry Potter and the Goblet of Fire
The Circle
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu