Jaz sem četrti (2011)
I Am Number Four | 109 minut

Jaz sem četrti
Jaz sem četrti
Akcijski
Znanstvena fantastika
V kinu od: 07.04.2011 (Slovenija)
Režija: D.J. Caruso
Scenarij: Alfred Gough, Miles Millar
Igralci: Dianna Agron, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Kevin Durand, Alex Pettyfer, Callan McAuliffe, Jake Abel, Beau Mirchoff, Brian Howe, Emily Wickersham, Patrick Sebes, Jeff Hochendoner, Monica Ciszczon, Cody Johns, Karina Fernandez
Država: ZDA

Vsebina - Jaz sem četrti

Devet mladih nezemljanov, ki so zelo podobni človeku, je pobegnilo s svojega domačega planeta Lorien in se skrilo na Zemlji. Invazivne vrste, po imenu Mogadoriani, so uničile njihov planet in jim sledile na Zemljo, da bi jih polovile. Otrokom je bil dodeljen varuh in ko bodo odrasli, bodo razvili nadčloveško moč. Vsakemu je bila dodeljena tudi posebna številka. Le v zaporedju njihovih številk so lahko ubiti ti zadnji otroci planeta Lorien. Številke ena, dve in tri so bile dosedaj že ubite.

Recenzije - Jaz sem četrti

  • rtvslo.si
    Je to znanstvenofantastični film? Je to akcijski film? Je to triler? Je to mladinski film? Jaz sem četrti skuša zajeti odlike vseh žanrov, v resnici pa ima potencial za povsem nekaj drugega.
    Denimo povprečno TV-serijo. Poglejmo samo uvodni zaplet. John (Alex Pettyfer) je eden od le devetih preživelih z nekega oddaljenega planeta, ki skuša svoj obstoj skuša rešiti na Zemlji. A niti tu ni varen, saj zavojevalci njegovega planeta - Mogadorini - želijo ubiti vse ubežnike. Ko na začetku filma ubijejo tretjega Nezemljana, je jasno, da pride čas za lov na štirico. In da, John je številka štiri.
    [več..]
    3 / 10
    Objavljeno: 09.04.2011
  • Mladina
    Ste kdaj gledali resničnostni šov Popolna preobrazba? Saj veste - šov, v katerem ljudem predelajo imidž. Ko jih predelajo, se počutijo kot Angelina Jolie. Še pozdravljajo ne več. In zdaj si predstavljajte resničnostni šov, v katerem ljudi predelujejo v junake Somraka, v Edwarde in Belle - ali pa v variacije Edwardov in Bell. Film Jaz sem četrti je šel skozi tak šov, le da John Smith (Alex Pettyfer, ja, Anglež), glavni junak, ni vampir, ampak alien, zunajzemeljsko bitje - eden izmed devetih osebkov, ki so preživeli apokaliptični pokol na oddaljenem planetu. Genocidno pleme je za njimi poslalo morilce, da ne rečem Terminatorje: tri so že likvidirali - zdaj je na vrsti John, number four. Kam ga skrije njegov zaščitnik (Timothy Olyphant), da ne rečem Jedi? [več..]
    3 / 10
    Objavljeno: 08.04.2011
Filmi, kjer še igrajo
D. Agron | T. Olyphant | T. Palmer | K. Durand
Hollow in the Land
Novitiate
Tumbledown
Bare
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu