Medvedek Paddington 2 (2017)
Paddington 2 | 95 minut

Medvedek Paddington 2
Medvedek Paddington 2
Animirani
Komedija
Družinski
V kinu od: 07.12.2017 (Slovenija)
Režija: Paul King
Scenarij: Michael Bond, Jon Croker
Igralci: Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jim Broadbent, Ben Whishaw, Peter Capaldi, Julie Walters, Sally Hawkins, Imelda Staunton, Hugh Bonneville, Ben Miller, Daniel Stisen, Samuel Joslin, Robbie Gee, Sanjeev Bhaskar, Jamie Demetriou
Država: Francija, VB, ZDA

Vsebina - Medvedek Paddington 2

Zdaj, ko se je medvedek Paddington srečno udomačil pri družini Brown, kjer je postal priljubljen član skupnosti, širi veselje in ljubezen, kamor koli pride. V iskanju popolnega darila za 100. rojstni dan svoje tete Lucy, naleti Paddington v starinarnici na ravno pravšnjo knjigo, zato se bo moral lotiti vrste del, da bi jo lahko kupil. Ko pa odkrije, da je knjiga dejansko ukradena, se bo Paddington skupaj z Brownovimi odpravil na lov za lopovom.

Glasove za slovensko sinhronizacijo so posodili: Mirko Medved(Medvedek Paddington), Tina Ogrin(Mary), Aleksander Golja(Henry), Blaž Šef(Phoenix), Tinkara Rovšnik(Judy), Darja Švarjger (Madame Kozlova).

Recenzije - Medvedek Paddington 2

  • rtvslo.si
    Mali prikupni medvedek z modrim plaščkom in velikim rdečim klobukom pri nas morda ni tako zelo znan, v Veliki Britaniji pa sodi med najbolj priljubljene izmišljene like otroške literature in je bil kot plišasta igračka celo prvi predmet, ki je prešel z britanske na francosko stran Rokavskega predora, ko je bil ta leta 1994 dograjen. [več..]
    Objavljeno: 10.12.2017
  • Mladina
    Medvedek Paddington je bil film o vljudnem, prijaznem, marmeladnem medvedku Paddingtonu – idealnem imigrantu, perfektnem imigrantu. Tako je luštkan, šarmanten, naiven in nesebičen, da navdihuje le pozitivno mišljenje in da bi ga posvojil celo ksenofob, recimo kak Nigel Farage. Medvedek Paddington je bil posnet leta 2014 – pred brexitom. Medvedek Paddington 2 pa je bil posnet po brexitu, zato ne preseneča, da medvedek Paddington (z glasom Bena Whishawa), Forrest Gump iz Peruja, posvojenec londonske družine Brown (Hugh Bonneville, Sally Hawkins itd.), pristane v ječi, kamor ga strpajo po zaslugi Phoenixa Buchanana (Hugh Grant), padlega igralca, patološkega brexitskega kameleona, kralja maske in preoblačenja, ki mu podtakne tatvino dragocene antikvarne slikanice (v resnici zemljevida zaklada!), tako da svoj gledališki comeback povsem očitno zapakira na hrbtu malega, nedolžnega, nič hudega slutečega imigranta. [več..]
    5 / 10
    Objavljeno: 08.12.2017

Galerija - Medvedek Paddington 2


O ustvarjalcih - Medvedek Paddington 2

  • Paul King | Režiser
    Paul King je britanski scenarist in režiser. Deluje na televiziji, filmu, gledališču. Za svoje delo v filmu Medvedek Paddington (2014) je prejel nominaciji za dve filmski nagradi BAFTA. V novem nadaljevanju filma Medvedek Paddington 2 je polek režije podpisan tudi kot soscenarist.
    Poznan tudi po naslednjih filmih

Trivia - Medvedek Paddington 2

  • Nicole Kidman je izrazila zanimanje sodelovanje v drugem delu filma, vendar na koncu ni ponovila vloge za Millicent Clyde.
  • Načrti za tretje nadaljevanje filma je objavljeno bilo že junija 2016, nekaj mesecev pred začetkom snemanja drugega dela.
  • Michael Bond, ustvarjalec Medvedka Paddingtona, je preminil šest mesecev pred izdajo filma, v starosti 91 let. Njegova zadnja knjiga o Paddingtonu je bila izdana aprila 2017. Vse knjige o medvedku so se prodale v več kot 35 milijonih izvodih.
Filmi, kjer še igrajo
H. Grant | B. Gleeson | J. Broadbent | B. Whishaw
Wonka
Two Weeks Notice
Music and Lyrics
Small Time Crooks
Novo TV Spored
Aktualni pretočni filmi
Najboljši filmi 2019
Oskarji 2020
Kino spored
Filmi, ki trenutno igrajo v kinu